2 yemek kaşığı acı pul biber Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
2 adet orta boy soğan
1 büyük baş sarımsak
6 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
1 su kadehi zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 demet taze soğanın yaprağı
Etsiz Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle salçalar ve baharatlar bir kapta su desteğiyle karıştırılır.
Daha sonra soğanlar rendenin ince kısmıyla rendelenir.
Sarımsaklar hırpalanıp çiğköfte tepsisinde soğanla beraber bulgura hoşça yedirilir.
Sonrasında hazırladığımız salça ve baharat karışımı da ilave edilip 30 40 dk arası tam malzemeler yumuşayıp bütünleşinceye kadar yoğurulur. Kıvamı ayarlamak için ara ara çok fazla olmamak koşuluyla hakimiyetli olarak su ilave edebilirsiniz.
Bulgur macun kıvamına gelmeye başlayınca nar ekşisi ve limon suyu da ilave edilip azıcık daha yoğurulur.
En son ince kıyılmış soğan ve maydanoz yapraklarıyla birlikte bir su kadehi zeytinyağı da ilave edilerek servise hazır hale getirilir.