3 çay kadehi köftelik bulgur isteğe göre eksiltilebilir ya da arttırabilirsiniz
3 tane rendelenmiş domates
1 adet soğan
3 adet sarımsak
1,5 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kadehi su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biberi
2 tatlı kaşığı çiğköfte harcı
5 yemek kaşığı isot damak zevkinize göre eksiltip arttırabilirsiniz
1 çay kadehi akışkan yağ
Yarım demet maydanoz
Etsiz Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Çiğköfte tepsisine bulgurlar alınır ve 4 yemek kaşığı domates salçası ile 3 adet rendelenmiş domates ilave edilerek iyice yoğrulur.
Soğan, sarımsak rondadan geçirilir ve ilave edilir. Birkaç dakika daha yoğrulur.
Biber salçası ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. Bu düzeyde yarım çay kadehi su hakimiyetli bir biçimde dökülür yoğrulur ve takribî 10 dakika bulgur dinlendirilir.
Bulgur dinlendikten sonra tuzu karabiberi pul biberi isotu kimyonu ve çiğköfte harcı atılır.
Son olarak akışkan yağ ilave edilir ve maydanoz ilave edilir bir kaç dakika daha yoğrulur.
Çiğköftemiz servise hazır. Anekdot : içine nar ekşisi koymadım çiğköftenin ufalamaması için yerken nar ekşisi kullandım. Sınayacak olanlara şimdiden afiyet olsun. Sevgilerimle