Öncelikle ince bulgurumuzu su ile nemlendirip demlendirelim. Su ölçüyü bulgura göre az olmalı bulgur hafif diri kalmalı öbür soslarla birleşince yoğurarak şişecektir zati.
Öbür yandan soğanı rondadan geçirip kesinlikle suyunu sıkalım acı olmasın ekleyelim.
Sarımsağı ve domates sosuna ilave edelim.
Salçaları ve tüm baharatları ekleyelim.
1 adet limonu sıkalım.
Başlayalım var eforumuzla yoğurmaya : konutta mutfak şefiniz varsa ondan takviye alabilirsiniz, el ile yoğuruyorsanız 45 dk yoğurmayı göze almalısınız zira anca kıvama geliyor, öbür cinsli kısır yemiş olursunuz :
Yarım saat yoğurduktan sonra nar ekşisi ,zeytinyağını ve maydanozu ilave edin 15 dk kadar daha yoğurun ve biçim verin.
Biçim verirken eldiven kullanırsanız daha hoş görüntü elde edersiniz.
Bol yeşillik ve ekstra limon ve nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.