Öncelikle konutta varsa ham köfte tepsisinin içine bulgur ve salçayı koyarak yoğurun. Yumuşak bir kıvam aldıktan sonra yavaş yavaş su ilave edin.
Bulgur ve salça iyice birbirini aldıktan sonra tuzu, pul biberi, ince ince kıydığınız maydanozu, ufak ufak doğranmış soğanı, sarımsağı, akışkan yağı, ve biber salçasını sırasıyla ilave edip yoğurmaya devam edin. Şayet çok kuru kazançsa azıcık daha su ilave edebilirsiniz.
Evvelden kasede yarım çay kadehi suda bekletmiş olduğumuz isot ve pulbiberimizide ilave edip iyice yoğuruyoruz. Ben maydanoz katmadım isteğe göre maydanozda katabilirsiniz.
Son olarak bol akışkan yağda 4 adet yumurtamızı kızartıp çiğköftemize döküp son bir kere yoğuruyoruz. Çığ köfteleri şekillendirdikten sonra servise hazır.
İster nar eksisiyle isterseniz göbek marulla servis edebilirsiniz. Sınayacaklara şimdiden afiyet olsun