Tatlı biber salçası ile bulguru ham köfte tepsisine alıp yoğurun.
Salça tamamen kaybölünca ince doğranmış maydanozun yarısını, ince doğranmış kuru ve yeşil soğanları, karabiber, tuz, pulbiber, isot ve limon suyunu tepsiye ilave edip üzerine 1 çay kadehi su serpin ve yoğurmaya devam edin.
Karışım kurudukça azar azar su ilave edin. 30 dakika kadar yoğurduktan sonra acı biber salçası, yarım su kadehi nar ekşisi, akışkan yağ ve maydanozun kalanını da ilave edip yoğurmaya devam edin. Yeniden kurudukça azar azar su ilave ederek takribî 30 dakika daha yoğurun.
Son olarak yarım su kadehi nar ekşisi ilave edip kıvam alana kadar yoğurma operasyonunu sürdürün.
Yoğurma operasyonu bitirilince karışımdan ufak parçalar halinde avucunuzda sıkarak biçim verin.