Sıcak su ile bulguru nemlendirin ve soğan sarımsak, domatesi atayıp rendeleyin.
Bulgur ıslanınca soğan sarımsak domatesi ilave edin ve salçasını baharatlarını isotunu da ilave edip yoğurmaya başlayın.
Ara ara kurudukça birer avuç içi kadar su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar yoğurun.
Yumuşayıp birbirini yakaladıktan sonra maydanoz ve yeşil soğanı da ince ince kıyın ve ilave edin.
Limonu da millete millete ince sekilde dilip ilave edin.
Yeşilliği iyice ezilene kadar yoğurun ve limon kabuklarını seçip çıkarın içinden ben limonu kabuklarıyla ilave edip yoğuruyorun böylece kokusu da geçiyor çok daha hoş oluyor.
Son olarak yağını ilave edip bir iki tur da bu sekilde yoğurun.
Yumuşacık olduktan sonra ufak parçalar alarak avuç içinde sıkın.