2 su kadehi çiğköftelik esmer bulgur Aktardan sarih alınacak
4 adet domates Evvelden buzluğa atılırsa netice daha hoş olur
2 adet kuru soğan
3-4 dış sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı dolusu çiğköfte baharatı Aktarda hazırlatın
2 yemek kaşığı isot biber
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Nar ekşisi
Zeytin yağı
Hazır baharat yoksa 1 er tatlı kaşığı kimyon yenibahar kırmızı tatlı toz biber pulbiber
Bir çay kaşığı karabiber
Etsiz Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğan ve sarımsaklar rondodan geçirin ve suyunu kesinlikle bir süzgeç ile süzüp çiğköfte tepsisine alın.
Domatesleri buzluktan çıkarıp kullanacaksanız buzu çözülünce evvel fazla suyunu elinizle sıkın ve rondodan geçirin. Tepsiye alın.
Salça ve baharatları ilave edin. Bulguruda katıp yoğurmaya başlayın. Bulgurumuzu yoğurarak yumuşatacağımız için yoğurma operasyonu azıcık uzun sürebilir.
Yumuşamaya başladıktan sonra çiğköfteniz hala kuruysa 1 kabukları atanmış domates,1 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1yemek kaşığı domates salçasını robottan geçin ve çiğköfteye ilave edin.
Tekerrür yoğurmaya devam edin. Çiğköfteniz kuru değilse bunu yapmanıza gerek yok. Tamamen yumuşayan çiğköfteye yeterince zeytin yağı ve nar eksisi ilave edip tekerrür yoğurun.
İnce kıyılmış maydanozuda katın ve elinizde eldiven de olsa yağlayıp çiğköfteyi sıkın.