4,5 su kadehi esmer köftelik bulgur birey rakamına göre bulguru azaltıp artırabilirsiniz
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kadehi akışkan yağ
1 su kadehi domates sosu yada1 adet domates
Yarım limon
3 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Yarım çay kadehi nar ekşisi
Etsiz Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Evvel bulguru 2 su kadehi ılık su ile nemlendiriyoruz. Soğan, sarımsağı rondoda sürükleyip nar ekşisi hariç öteki tüm malzemeyi bulgura ilave ediyoruz.
Yumuşayana kadar yoğuruyoruz yada en son nar ekşisinide ilave edip son 5 dakika daha yoğurup servis tabağımıza sıkıyoruz.
Yanında marul, tere, maydanoz, roka, limon, nar ekşisi, lavaş ve ayran ile servis yapıyoruz sınayacak olanlara afiyet olsun