Bir araya getirirken azıcık su yarım su kadehi kadar
Etsiz Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Bulgurumuzu geniş kapaklı bir kaba alıyoruz ve 2. 5 su kadehi kaynamış sıcak suyu bulgura ilave ediyoruz.
Ve azıcık karıştırıp hemen kapağını kapatıyoruz sıcak suda azıcık yumuşaması gerekiyor soğutmadan.
Sonra bulgur yumuşarken sarımsak, domates ve soğanlarımızı rendeliyoruz.
Salça ve baharatları da rendelediğimiz soğan ve sarımsağa ilave ediyoruz.
Nar ekşisi, sumak, isot, ve akışkan yağı da salça ve baharatlara ilave ederek iyice karışmasını sağladıktan sonra suyunu sürükleyip şişen bulgura ekiliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
Takribî 20-25 dakika yoğuruyoruz ve son olarak yarım su kadehi azıcık fazla olabilir su ile topluyoruz.