250 gr toz haline getirilmiş ceviz Ceviz isteğe bağlı olmasa da olur
1 baş rendelenmiş sarımsak 5-6 diş
1, 5 şu kadehi akışkan yağ
5 çorba kaşığı isot
3 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı biber salçası
5-6 çorba kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı 7 baharat
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
5-6 tane yeşil soğan
5-6 çorba kaşığı nar ekşisi
Etsiz Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
1 kilogram ham köftelik bulguru tepsiye dökün. 6 su kadehi sıcak su ve 2 su kadehi 5 dakika kaynatılmış et suyunu ilave edin.
Bir baş rendelenmiş sarımsak ve 250 gram toz haline getirilmiş cevizi ekle. Sakız kıvamına gelene kadar yoğurun.
Sosu için;Bir tavanın içine bir buçuk su kadehi akışkan yağ dök, 5 kaşık isot’u ekle 1-2 dakika kavur.
Üzerine 3 çorba kaşığı domates salçası, 3 kaşık biber salçası ekle. 5-6 kaşık ketçap, 2 çorba kaşığı yedi baharat, bir çorba kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tarçın, bir çay kaşığı tuz ekle. 4-5 dakika kadar kısık ateşte karıştırın başka bir deyişle kavurun.
Daha sonra bulguru ve sosu birbirine karıştırıp yoğurun.
Çok ince doğranmış yeşil soğanı da ilave edip yoğurmaya devam edin. Sakız kıvamında olacak 5-6 kaşık kadar nar ekşisini ilave ederek servise hazır hale getirin.