Etsiz Ham Köfte Etli Tadında Tarifi İçin Malzemeler
3 su kadehi ince esmer bulgur
250 gram kadar domates kurusu
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
isot, kimyon, pul biber, karabiber, acı toz kırmızı biber, tuz
bi su kadehi sıcak su
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 limon suyu
Maydonoz, taze soğan
1 çay kadehi kadar zeytinyağı
Etsiz Ham Köfte Etli Tadında Tarifi Yapılışı
Öncelikle kuru domatesi bir tencereye koyup üstüne geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar 15 dk kadar haşlayalım. Daha sonra robotto sürükleyip püre haline getirelim.
Soğanı ve sarımsağı da robottan sürükleyip soğanın suyunu süzüp kaseye koyalım.
Derin bir tepsi içine bulguru, kuru domates püresini, salçayı, baharatları, soğanı ve sarımsağı iyice yoğurun.
Yumuşak bir kıvama geldiğinde azar azar su ilave ederek yoğurmaya devam edin. Fazla su koymamaya özen gösterin.
Daha sonra limon, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave edip yoğurmaya devam edin.
Karışım yumuşadıktan sonra son olarak ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı ilave edip bir iki kere daha yoğurup servis edin.
Servis ederken istediğiniz yeşillikler, turşu, lavaş ve limonla beraber servis edebilirsiniz.