İlk evvel 2 su kadehi bulguru 2 su kadehi sıcak su ile nemlendiriyoruz.
Üzerini kapatıp 20 dakika kadar bulgurun şişmesini bekliyoruz. arada kaşıkla karıştırmayı unutmayın.
Bulgur şiştikten sonra üzerine bir soğanı ve 3 diş sarımsağı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra bulgurun üzerine ilave ediyoruz. 1, 2 dk kaşıkla karıştırıyoruz.
Daha sonra geriye kalan salça, domates, zeytinyağı ve baharatların hepsini ilave edip 5 dk elimizle yoğuruyoruz.
Bu operasyondan sonra nar ekşisi ve doğranmış maydanozu da ilave edip 1- 2 dk daha elimizle yoğuruyoruz.
Daha sonra blendırla takribî 7-8 dakika ezmeye başlıyoruz. blendırı ara ara dinlendirmeyi unutmayın.
İyice ezilip kıvam alınca da elimizle sıkarak biçim veriyoruz.
Şayet süreniz varsa üzeri kapalı bir biçimde buzdolabında bir saat kadar dinlendirirseniz çok daha iyi kıvam alacak ve şekillenecektir.