1 tatlı kaşığı pulbiber İsteğe göre çoğaldırılabilir.
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 su kadehinden azıcık beceriksiz akışkan yağ+yarım çay kadehi zeytinyağı
Tuz
Etsiz Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Çiğköftemize ilk olarak bulgur, tuz, 2 su kadehi su ile bulgurumuzu kabarması için üzeri kapalı bekletmeye alarak başlıyoruz.
Blenderda soğanı sarımsağı domatesi ayrı olarak geçiriyoruz. soğanın suyunu süzüyoruz. ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı isot ile kalan yarım su kadehi sıcak suyu karıştırıyoruz üzerine pulbiberi ilave ediyoruz.
Kabarmış olan bulgurun üzerine evvel isotlu karışımı dökerek yoğuruyoruz. 15 dk bekletiyoruz.
Daha sonra soğan sarımsak domatesi dökerek yoğurmaya devam ediyoruz. Yine bir 15 dk bekletiyoruz. Limon suyunu yarım çay kadehi zeytinyağını, salçayı ve tüm baharatları ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz.
Ufak bir tavada akışkan yağı ısıtıyoruz, üzerine döküyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
Son olarak 15 dk daha buzdolabında bekleterek çiğköftelerimize biçim vererek servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun