4 su kadehi esmer köftelik bulgur şayet yoksa bayağı ince bulgurda olur
2 su kadehi kaynar su
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
3 adet rendelenmiş sarımsak
1 çay kadehi akışkan yağ ve zeytin yağı karışık
Yarım çay kadehinden azıcık fazla nar ekşisi
2 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
2 adet kuru soğan rendelenecek suyu bunalacak
Tuz İsteğe göre ayarlayabilirsiniz
2 adet rendelenmiş domates
Etsiz Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Köftelik bulgurun üzerine kaynar su ilave edip 10 dakika kadar dinlendirin.
Tam malzemeleri katıp iyice yoğurun.
Şayet hamur yoğurma cihazınız varsa onda yoğurun çok daha kolay oluyor.
Kıvamını ayarlamak için domates rendesi kullanın.
İsteğe göre yarım demet maydanozu ufak ufak doğrayıp iyice yoğurun ve sonra elinizde sıkarak biçim verin .
Eldivenle biçim verirseniz daha hoş görünür ve ham köfteniz hazır gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Marul. Nar ekşisi. Limon. Lavaş Eşliğinde Afiyetle Yiyebilirsiniz :