Köftelik bulguru 1 kadeh su ile karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz.
Domates rendesi, biber salçası, domates salçası, soğan ve sarımsakla birlikte yavaş yavaş takribî 10 -15 dakika yoğurun.
Ben hamur yoğurma makinamda yoğurdum.
Yoğurma harekâtından sonra bulgurlar hala sert ise yumuşak bir kıvam alması için bulgura azar azar su ilave ederek yada yalnızca elinizi nemlendirerek yoğurma harekâtına devam edin.
Bulgur yumuşadıktan ve salçanın rengini aldıktan sonra tuz, isot, pul biber, kori, kimyon, akışkan yağ, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave ederek yoğurma harekâtına devam edin.
Şayet çok acı beğeniyorsanız isot ve pul biber ölçüsünü çoğaldırabilirsiniz.
Tüm malzemeler iyice yogrulduktan sonra servis tabağına biçim vererek sıralanır.
Maydanozu ister içine doğrayın isterseniz servis tabağına köfteleri üzerine de serpebilirsiniz.
Ben bu biçimde yapıyorum zira köfte çoğalırsa içerisinde yeşillik olmadığı için hava almayan bir gizleme kabında 1 -2 gün buzdolabına gizleyebilirsiniz.
Domates, salatalık, marul ve Limon ile köfteleri süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun,