Genişçe bir kaba bulguru, salçaları ve baharatları yoğurmak için alın.
Soğan ve sarımsağı robottan veya rendeden geçirerek püre biçimine getirin.
Soğan ve sarımsağı da bulgura ilave edip 2 yemek kaşığı akışkan yağı da ilave ederek yoğurmaya başlayın.
Bulgur ile değişik malzemeler bir tam haline geldikten sonra üzerine hafifçe su döküp ham köfte rengini ve biçimini alana kadar yoğurun. Köfteniz kurudukça su ilave etmeye devam edin.
Ham köftenin yumuşadığını elinizle sezdikten sonra tadına bakarak tuzunu ve baharatını damak zevkinize göre ayarlayın. En son maydanoz ve taze soğanı ilave edip beraber bir kere daha yoğurun.
Elinizle parçalar koparıp sıkıp biçim verin. En son olarak yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyip servis tabağına alın.