Ham köfte hazırlamak için özel olarak satılan ham köfte tepsisinin içinde bulguru ve salçayı ilave ederek hoşça yoğurun.
Yumuşak bir kıvama geldikten sonra azar azar su koyarak yoğurma operasyonuna devam edin.
Bulgur içerisine çok fazla su koyduğunuzda bulgurlar şişerek istediğiniz tadı vermeyecektir.
Bulgurlar salça rengine döndükten sonra içerisine tuz, pul biber, akışkan yağ, isot, biber salçası, sarımsak ilave ettikten sonra karıştırarak yoğurunbulgur kurur ise az ölçüde su ile yumuşatabilirsiniz.
Bulgurlar iyice yumuşadıktan sonra içine maydanoz ve ince doğranmış soğanları ilave edin.
Soğanlar kaybolana kadar yoğurun. Soğanları blender ya da robot ile doğramayın.
İnce uçlu bıçak ile tahta üzerinde ince ince doğrayınsoğan suyu ham köfteye acı bir tat vereceği için el ile kestiğinizde soğanların suyu çok fazla çıkmayacaktır.
Ham köfteler içinde bulunan soğanlar gözden bütün anlamıyla kaybolduktan sonra hazır olacaktır.
Minik parçalar kopartarak avuç içinizle sıkarak servis tabağına alın. Soğuk ayran ile servis edebilirsiniz.