Öncelikle ince bulgur soğan ile birlikte stand mikserinizin elastik kenarlı düz mikser ağzı ile Sıyırıcı ağzı 5 dakika yoğurulur.
Öbür tarafta isot zeytinyağı ve çeyrek çay kadehi şu içerisine konulup karıştırılır.
Ardından salçalar, baharatlar ve limon suyu ilave edilip 20 dakika makinanın 2. Ayarında yoğurulur. Arada 1 er kaşık domates rendesi ilave edilir Toplamda 3-4 kaşık domates rendesi yeterli
Daha sonra zeytinyağında beklettiğimiz isot, nar eksisi de ilave edilip 5-10dk daha yoğurması sağlanır.
En son ince kıyılmış maydanozlarda ilave edilip 1 dakika daha makina ile karıştırılır ve elinizle çiğköftelerimiz bunalır. Servis tabağına iceberg ile servis edilir.
Sıkma operasyonunu eldivenle ve parmaklarınızın arasını azıcık boşluk vazgeçerek sıkarsanız biçimi daha hoş olur.
Ham köftenizin yoğurma zamanları makinanıza bağlı olarak değişebilir. Arada bir tadarak ayarlayabilirsiniz.
Domates rendesi, soğanın suyu ve gereksinim olursa 1-2 tane ufak buz ilavesi ile yoğurulur.