Yarım koli köftelik bulguru çiğköfte tepsisine dokun. Üstüne isot, ezilmiş sarımsak, soğan, 1 kaşık tuz, ceviz ve salçasını ilave edin. Hoşça harmanlayın.
Harmanladıktan sonra tuzunu ve 1 kadeh suyunu dökün. 10 dakika yoğurduktan sonra tekerrür 1 kadeh ılık şu dökün. Tekerrürden 10 dakika yoğurunuz. 1 kadeh daha su dökün ve tekerrür 5 dakika yoğurunuz.
Toplamda 25 dakika yoğurduktan sonra tuz oranına bakın beceriksizse tuzu azıcık daha ilave edin ve 1 kadeh su daha dokun kuru olmaması ismine ve tekerrür 10 dakika yoğurunuz.
Son safhada 1 kadeh zeytinyağı, ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğanı ilave edin ve 5 dakika yoğurunuz. Yoğurma operasyonu bittikten sonra sıkmaya başlayınız ve tabağa dizin. Afiyet olsun.