4 su kadehi esmer köftelik bulgur şayet yoksa klasik ince bulgur da olur.
2 su kadehi kaynar su
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 buçuk yemek kaşığı pul biber
Yarım çay kadehi isot
Yarım çay kadehi toz kırmızı biber
3 adet rendelenmiş sarımsak
1 çay kadehi akışkan yağ isteğe göre karmaşık zeytinyağı
Yarım çay kadehi nar eskisi
2 yemek kaşığı sumak
Bir buçuk çay kaşığı kimyon
Bir çay kaşığı karabiber
2 adet kuru soğan
Bir tatlı kaşığı tuz isteğe göre ayarlayın
Ham köfteyi yoğururken soğuk su veya isteğe göre rendelenmiş 1 adet ufak domates ve son olarak buz kullanabilirsiniz.
Etsiz Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Köftelik bulgurun üzerine 2 su kadehi kaynar su ilave edip 10 dakika kadar dinlendirin.
Yarım çay kadehi isotu yağda nemlenelim ve 10 dk bekletelim.
Tam malzemeleri katıp iyice yoğurun ham köfte harcınız çok katıysa azıcık domates rendesi veya soğuk su ilave edip istediğiniz kıvama gelene kadar yoğurun.
İsteğe göre yarım demet maydanoz ufak doğrayıp iyice yoğurun ve sonra elinizde sıkarak biçim verin ve ham köftemiz hazır afiyet olsun.