3 tane taze domates rendesi veya 1kase konserve domates
1 tane kuru soğan rendelenmiş yıkanıp süzülmüş
6 diş sarımsak rendesi
Yarım çay kadehi nar ekşisi
2, 5 yemek kaşığı biber salçası
1, 5 yemek kaşığı domates salçası
Birer çay kaşığı tuz, karabiber, somak, kimyon veya aktarlarda satılan ham köfte baharatı bir çorba kaşığı kadar.
1 çay kadehi isot
Yarım çay kadehinden azıcık fazla zeytinyağı ile karıştırılıp bekletilecek renk versin diye evvelden hazırlayıp bekletiyoruz
Etsiz Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Kalabalık davetlilerde dünden veya gününde hazırlayıp çoğalanı derin dondurucuya atıp dilediğiniz gün çıkarıp yiyebileceğiniz bereketli bir ham köfte tarifi ile burdayım.
Öncelikle domates rendesi, soğan, sarımsak, biber salçası, domates salçası, ham köfte baharatını blendirden iyice eziyoruz .
3, 5 su kadehi esmer bulguru ilave ederek makinamız da düşük ayarda çalıştırarak bulgur kurudukça azar azar 1cay kadehi su ilave ederek 30dk yoğurmasını sağlayalım.
Bulgurdan bulgura yoğurma suresi, su ölçüyü değişebilir.
Yumuşadıktan sonra bir kasede nemlendiğimiz zeytin yağı ve ısıyı ilave ederek tekerrür yoğurup biçim verelim.
Elle yoğuracaksanız yeniden domates rendesi, soğan sarımsak biber salçası, domates salçası, ham köfte baharatını blendrda iyice püre haline getirip ham köfte leğenine alalım üzerine 3, 5 su kadehi esmer bulgurumuzu koyup karıştıralım.
Yoğurmaya başlayalım takribî 1 su kadehi ılık suyu bulgur kurudukça azar azar ilave edelim yoğurmaya devam edelim.
Kıvam alınca zeytinyağı isot karışımı ile nar daha öncekisini ilave edip tekerrür yoğurup biçim verelim.