3 su kadehi köftelik ince bulgur Esmer bulgurda olabilir
Yarım su kadehi kaynar su
1 adet orta boy soğan rendelenmiş
1-2 diş sarımsak rendelenmiş
2 adet domates rendesi
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay kadehi nar ekşisi
1 adet limonun suyu
1 tutam maydanoz
Yarım çay kadehi zeytinyağı en son
4 yemek kaşığı dolusu isot
1 yemek kaşığı dolusu pul biber
3 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber, nane, kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Yarım çay kadehi kaynar su isot için
Etsiz Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk evvel bulgur derin bir kaba alınır, üzerine yarım su kadehi kaynar suyu döküp karıştırılır ve ağzı kapatılır.
Öteki malzemeleri hazırlayıncaya kadar dinlensin.
Soğan ve sarımsak rendelenir. 1 adet limonun suyu bunalır. Maydanoz saplarından bölüp incecik kıyılır. Domatesler rendelenir.
Bir kasede isot+pul biber+limonun suyu ve yarım çay kadehi kaynar su karıştırılır. Bu biçimde isot yumuşamış ve rengini daha iyi vermiş oluyor.
Dinlenmiş olan bulgura salçalar, domates rendesi, nar ekşisi, soğan-sarımsak rendesi soğanın suyunu sıkıp ilave edilir elle hoşça karıştırılıp bir 5 dakika yoğrulur.
Ardından baharatlar, isotlu karışım ve maydanoz ilave edilir bir 5-10 dakika daha yoğrulur.
Bu evreden sonra robotla devam edebilirsiniz veya blender kullanabilirsiniz. Ben yoğurmayı seçim ettim