Çiğköfte hazırlamak için özel olarak satılan çiğköfte tepsisinin içine bulguru ve salçayı ilave ederek hoşça yoğurun.
Yumuşak bir kıvama geldikten sonra azar azar su koyarak yoğurma harekâtına devam edin.
Bulgur içerisine azar azar su İlave etmeliyiz çok fazla su tadını kaçırır buna dikkat etmelisiniz.
Bulgurlar salça rengine döndükten sonra içerisine tuz, pul biber, karabiber, kimyon,, akışkan yağ, isot ve biber salçasını ilave ettikten sonra karıştırarak yoğuralım. Bulgur kurursa şayet az ölçüde su ile yumuşatabilirsiniz. Yoğurma harekâtı sizi yoracağından yavaş bir biçimde yapmanız daha sıhhatli olacaktır.
Bulgurlar iyice yumuşadıktan sonra içine maydanoz ve ince doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanlar kaybolana kadar yoğurun.
Soğanları ve sarımsakları mutfak robotu veya blendır ile doğramayın.
İnce uçlu bir bıçak ile tahta üzerinde çok rahat bir biçimde ince ince doğrayabilirsiniz.
Soğanın suyu çiğköfteye acı bir tat vereceği için el ile kestiğinizde soğanların suyu çok fazla çıkmayacaktır.
Çiğköfte içinde bulunan soğanlar gözden bütün anlamıyla kaybolduktan sonra hazır olacaktır. En son maydanoz ve taze soğanları ince doğrayalım ilave edelim harekâtı tamamlayalım.
Minik parçalar kopartarak avuç içiniz ile sıkarak servis tabağına alabilirsiniz.