1 çorba kaşığı acı veya tatlı ketçap acı sos da olur varsa
2 çorba kaşığı nar ekşisi
8 çorba kaşığı akışkan yağ
Yarım demet maydanoz ve bir çorba kaşığı zeytin yağı
Etsiz Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yağ ve yukarıyada verdiğim baharatlar bir iki dakika kavrulur. Ocaktan alınmadan evvel salçalar ilave edilip bir dk çevrilip ocaktan alınır.
Köftelik bulgur yoğurma tepsisine alınıp üzerine 1,5 su kadehi su konup karıştırılıp vazgeçilir. Soğanlar robottan geçirilip suyu bunalır.
Soğuk sudan bir tur geçirilip fazla suyu bunalıp köftelik bulgura ilave edilip sarımsak da ince rendelenir. Bu biçimde bütün 10 dk yoğrulur.
Vakit sonunda kavrulan baharatlar ilave edilip 20 dk daha yoğrulur. Vakit sonunda bir kadeh su konup 20 dk daha yoğurun.
Vakit sonunda son kadeh suyu koyup 20 dk daha yoğurup son olarak bir kaşık acı sos yada ketçap konur.
İki kaşık da nar ekşisi ilave edilip karıştırılıp ince kıyılmış maydanoz ve bir kaşık zeytin yağı konarak son kez yoğrulup servise hazırlanır. Emin olun azıcık uzun sürüyor fakat netice harikulade oluyor. Bu tarif oğlumdan hazır ham köfteyi çok beğeniyor. Konutta aynı tadı olmuyordu. Bu tarifi yaptık artık konutta yiyoruz ham köfteyi umarım sınarsınız. Şimdiden kolay gelsin yapacaklara afiyet olsun.