4 su kadehi esmer köftelik bulgur Yoksa olağan ince bulgur da olur
2 su kadehi sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet orta boy soğan rendelenecek suyu bunalacak
2 adet orta boy domates kıvamına göre hakimiyetli kullanılacak
Yarım çay kadehi zeytinyağ/akışkan yağ
Yarım çay kadehi nar ekşisi
Etsiz Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Geniş bir kaba bulguru alalım.
İçerisine tüm baharatları ilave edip harmanlayalım.
Ardından sıcak suyu ilave edip hafif şişmesini sağlayalım.
Ardından öbür malzemeleri ilave edip yoğurmaya başlayalım. Yoğurma makinanız varsa çok daha kolay oluyor ☺️ ben mutfak şefinde yaptım.
Yarım saatte tüm malzemeler birbirine geçip bulgurlar dişe gelmeyecek hale geldi. Elde yoğurmayla takribî 1 veya 1, 5 saate hazır olur. Bulgurlar dişe gelmiyorsa tamamdır. Emek isteyen ama neticeyi hoş olan bir lezzet. Kesinlikle deneyin. ☺️
İsterseniz yoğurma operasyonu bitince kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz. Ben sade yaptım.
Elimizle biçim verip tabağa dizelim.
Ben hafif elimi nemlendirerek biçim verdim.Lavaş, nar ekşisi, limon eşliğinde servis edin.