Öncelikle geniş bir kaba esmer bulgurunuzu alın üzerine kaynamış suyu ilave edip üzerini kapatın ve 15-20 dk bekletin.
Şişen bulgurunuzu el yordamıyla topaklanmaları açın
Üzerine isot ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ilave edip bir yemek kaşığı yoğurdu da koyup tekerrür yoğurun köftemizi yoğururken nar ekşisi, limon suyu ve akışkan yağ ilave edip yoğurmaya devam edin
Kıvamı alana kadar bu biçimde el yordamı ile yoğurun
Daha sonra elinize ceviz büyüklüğünde alıp biçim verin eldiven ile yaparsanız daha hoş biçim alıyorVeee ham köftemiz hazır afiyetle yiyebilirsiniz. Anekdot; isterseniz içersine bir adet soğanın yalnızca suyunu!Ekleyebilirsiniz netlikle içine soğan kaçırmayın zira acımsı bir tat verir * Afiyet şifa olsun