5 diş sarımsak isteğe göre çoğaldırıp eksiltebilirsiniz
Yarım çay kadehi akışkan yağ
Yarım çay kadehi zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kadehi isot Olmadığı için koymadım
Yarım çay kadehi kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz İsteğinize göre ayarlayabilirsiniz
Yarım çay kadehi nar ekşisi
1 yemek kaşığı limon
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Etsiz Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Bir kapta 2. 5 su kadehi bulguru 1. 5 su kadehi suyla nemlendirip 15 dakika bekletelim. Bulgurların şişip suyunu sürüklemesi gerekir.
Soğanı rendeleyip suyunu sıkalım. suyunu sıkmazsanız acı bir tat olur.
Sarımsakları ezelim.
Orta boy bir tepsiye ya da özel ham köfte tepsisine ayrı ayrı karıştırmadan bulguru, soğan ve sarımsağı, yağları, baharatları, salçaları, limon ve nar ekşisini koyup hoşça yoğuralım.
Takribî 45 dakika ya da 1 saat kadar yoğuralım. ne kadar uzun müddet yoğurursanız bulgurlar elimizin ısısıyla o kadar iyi yumuşar. Kıvamına göre ne kadar yoğurmanız gerektiğini kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Bulgurlar birbirine yapışacak hâle geldiyse başka bir deyişle köfte biçimi verilecek haldeyse ufalamıyorsa ham köfte biçimini verelim.İsterseniz marulla isterseniz de lavaşla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.