Tuz, kuru isot, kara biber, salça, doğranmış kuru soğan ve sarımsak konarak yavaş yavaş ve iyice karıştıralım.
Karıştırma harekâtı sonrasında ham köftelik bulgur yavaş yavaş alınarak karıştırılan malzemeye ilave edilerek yoğrulmaya devam başlanır.
Yoğrulma harekâtı esnasında çok 3 yemek kaşığı dolusu az su yazın buz ile yavaş yavaş bastırarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğrulur buzları küçük küçük kırıp ilave edelim ki yoğurma harekâtında daha fazla zorlanmayalım.
Bu esnada bir adet çay kaşığı saf zeytin yağı dökülmesi nasihat ediyorum, kıvama gelinceye kadar yoğrulan ham köfteye bunalan taze limon suyu ilave edelim.
Ham köfte hamur haline gelmeden ve bulgur çok az diri halde iken yoğrulma harekâtı bitirilir.
Akabinde evvelden doğranarak hazırlanmış maydanoz ve yeşil soğan karışımı ilave edilerek iyice karıştırılır.
Karıştırma harekâtı bittikten sonra servise hazır hale kazanç.