Öncelikle 4 su kadehi esmer köftelik bulgur 2 su kadehi sıcak su ile karıştırılıp kapalı bir gizleme kabının içinde demlenmeye vazgeçilir.
10 ila 15 dakika sonra demlenmiş bulgurumuzu genişce bir yoğurma kabının içerisine alıyoruz.
Daha sonra 2 adet soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve domatesi de aynı biçimde rendeliyoruz.
Ham köftemiz için bulgurun üzerine sırayla soğan, domates, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı acı biber salçası, 1 çay kadehi akışkan yağ, yarım çay kadehi nar ekşisi, yarım limon suyu ilave edip karıştırıyoruz.
Ardından baharatlarımızı 4 yemek kaşığı isot, 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon ilave edip iyice yoğurmaya başlıyoruz. Takribî 30 dakika hoşça özleşene kadar ham köftemizi elimizle yoğuruyoruz. Ben içinde maydanoz beğenmiyorum ama siz dilerseniz bu son safhada ilave edebilirsiniz. İyice yoğrulan ham köftemizi elimizle köfte biçimi verip sıkıyoruz.
Daha sonra uygun bir servis tabağına alıp yanında yeşillikler ile servis yapıyoruz. Sınayacak herkese şimdiden afiyet olsun, sevgiler