İlk olarak rahat yoğuracağımız ağzı geniş bir karıştırma kabı içerisine 1, 5 su bardağı esmer bulguru alalım.
Üzerine kaynar su ilave edip üzerini kapatalım ve yaklaşık 20 dk ağzı kapalı şekilde bekletelim.
Daha sonra şişen bulgurun topaklarını kaşık yardımıyla açalım ve üzerine isot ve tuzu ilave edelim. İsot ve tuzu kaşık yardımıyla isotun rengi iyice bulgura geçene kadar karıştıralım.
Soğanı minik parçalar halinde doğrayalım ve avuç içinde çok bastırmadan suyunu sıkıp, bulgura ilave edelim.
Soğanlar bulgura iyice yedirilinceye kadar yoğurma işlemine devam edelim.
Ardından domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, (ben biraz fazlaca kullandım), 1 adet limonun suyunu ve sıvı yağını bulgura ilave edelim.
Buzumuzu ilave edelim.
Bu aşamadan sonra yaklaşık 40-50 dk boyunca malzemeler iyice birbirine karışıncaya kadar yoğurma işlemine devam edelim.
Ve kıvama gelen çiğ köftemizi sıkarak şekil verelim. Ve sunuma hazırdır.