1 kase haşlanmış ince kıyılmış beyaz lahana İsteğe bağlı
1 çay kaşığı tuz
Mersin Usulü Batırık Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle tahini tavaya alıp hafif kavuralım 2-3 dakika kadar
Bulguru 2 çay kadehi suyla nemlendirelim,demlenmeye vazgeçelim.
Sebzeleri yıkayıp ince ince doğrayalım.
Kuru soğanı rendeleyelim.
Şişen bulgurun içine tahini ve kimyonu ilave edip azıcık yoğuralım.
Üzerine soğan ve salçayı ilave edip yoğurmaya devam edelim.
Zeytinyağı ilave edelim,yer fıstığını kocamanca vuralım onu da ilave edelim,ince doğranmış biber,domates, salatalık ve yeşillikleri ilave edip sebzeleri ezmeden karıştıralım.
Baharatlar ve nar ekşisi ilave edip karıştıralım.
Köfte biçiminde harcamak istiyorsanız elinizle ufak parçalar koparıp biçim vererek marulla servis edebilirsiniz,sulu harcanacaksa 5 kadeh soğuk suyu ilave edip karıştırın.
Üzerine haşlanmış ince kıyılmış beyaz lahana,taze asma yaprağı veya marul serperek servis edebilirsiniz.