Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %1,15
Etli Urfa Çiğköftesi

Etli Urfa Çiğköftesi

Etli Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ham köftelik ince bulgur
  • 500 gram çiğköftelik çift çekilmiş yağsız kıyma
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 – 1, 5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 – 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 – 1, 5 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 4 büyük boy kuru soğan
  • 6 dış sarımsak
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • baharat oranlarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Etli Çiğköfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ince bulgur ve kıymanızı çiğköfteyi yapacağınız tepsinin içine koyup iyice yoğurun.
  2. Kıyma tamamen bulgurda kaybolana kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Bulgurlar yumuşayıncaya kadar azar azar akışkan yağ ilave ederek en az 30 dakika yoğurma harekâtına devam edin.
  4. Daha sonra içine baharat ve salçası ilave edin ve en az 20 – 25 dakikada böyle yoğurun.
  5. Arada tadına bakarak baharat oranlarını damak zevkinize göre arttırabilir veya eksilte öğrenirsiniz.
  6. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da ilave ederek köftelerinize biçim verebilirsiniz. Toplam yoğurma operasyonu 1 saat kadar sürüyor. Bütün ağzınıza göre bir çiğköfteniz var artık. Ellerinize sağlık. Afiyet bal olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın