baharat oranlarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Etli Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Öncelikle ince bulgur ve kıymanızı çiğköfteyi yapacağınız tepsinin içine koyup iyice yoğurun.
Kıyma tamamen bulgurda kaybolana kadar yoğurmaya devam edin.
Bulgurlar yumuşayıncaya kadar azar azar akışkan yağ ilave ederek en az 30 dakika yoğurma harekâtına devam edin.
Daha sonra içine baharat ve salçası ilave edin ve en az 20 – 25 dakikada böyle yoğurun.
Arada tadına bakarak baharat oranlarını damak zevkinize göre arttırabilir veya eksilte öğrenirsiniz.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da ilave ederek köftelerinize biçim verebilirsiniz. Toplam yoğurma operasyonu 1 saat kadar sürüyor. Bütün ağzınıza göre bir çiğköfteniz var artık. Ellerinize sağlık. Afiyet bal olsun.