Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,02
  • BIST
    %0,04
Etli Tadında Cevizli Çiğköfte (Bu Tarif Yöntemiyle Yapmak Artık Çok Kolay)

Etli Tadında Cevizli Çiğköfte (Bu Tarif Yöntemiyle Yapmak Artık Çok Kolay)

Tarifin Öyküsü

Etli Tadında Cevizli Çiğköfte Bu Tarif Usulüyle Yapmak Artık Çok Kolay Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo köftelik esmer ince bulgur bir gece evvelden nemlendirilip süzülecek yada gün içerisinde yapacaksanız sabahtan yıkayıp iyice süzüp dondurucuda bekletilecek
  • 1 adet büyük boy soğan Ufak rendelenmiş suyu bunalacak
  • 4-5 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu ketçap
  • 1 adet et bulyon 1 çay kadehi kaynar suda eritilecek
  • 1 minik çay kadehi isot
  • 1 yemek kaşığı dolusu pul biber
  • Yarım çay kadehinden bi parmak beceriksiz nar ekşisi
  • 1 çay kadehi zeytinyağı, azar azar ilave edilecek
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı yada çiğköfte baharatı
  • Yarım yemek kaşığı silme tuz Salçanın ve bulyonun tuz oranını düşünerek ilave edin,
  • 1 çay kadehi ufak hırpalanmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • Marul ve isteğe göre yeşillikler

Etli Tadında Cevizli Çiğköfte Bu Tarif Usulüyle Yapmak Artık Çok Kolay Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bi gün evvelden attığımız köftelik esmer bulguru çıkaralım çözülsün. Gün içinde yapacaksanız sabahtan buzluğa atıp donması için birkaç saat bekletmek gerekiyor.
  2. Bir yandan bir kaba birçay kadehi ayırmış olduğumuz kaynar suyu koyup içine bulyonu atıp eritelim.
  3. Sonra isotu koyup karıştıralım.
  4. Soğuyunca salçaları ve ketçabı, baharatları karıştırıp kenarda bekletelim.
  5. Soğan ve sarımsağı rendenin ufak tarafıyla rendeleyip suyunu sıkalım zira soğan suyu çiğköfteyi acıyapar.
  6. Suyu iyice bunalan soğanı çözünmüş bulgura ilave edip. 5 yada 10 dakika birbiriyle özleşene kadar yoğuralım.
  7. Sonrasında biberli salçalı baharatlı sos karışımını çiğköftemize ilave edip yoğurmaya devam edelim.
  8. 15-30 dakika yoğuralım. İyice kıvama gelen çiğköfteye ceviz ve nar ekşisini ilave edip bi 5 yada 15 dakika bekletelim.
  9. En son zeytinyağını azar azar hakimiyetli bi biçimde ilave edin.
  10. Macun kıvamına gelen çığköfteyi elimizle şekillendirerek servis tabağına dizelim. Yanında mis gibi ayran ve yeşilliklerle afiyetle harcayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın