Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,14
  • ALTIN
    %-0,02
  • BIST
    %0,04
Etli, Su İle Şişirilmemiş Çiğ Köfte

Etli, Su İle Şişirilmemiş Çiğ Köfte

Tarifin Öyküsü

Etli, Su İle Şişirilmemiş Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram asapsız, üç kere çekilmiş kıyma
  • 400 gram ince esmer bulgur
  • 3 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 5 diş rendelenmiş sarımsak
  • Biber salçası, domates salçası biberden daha fazla
  • Bol ölçüde isot
  • Çok az kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, yenibahar
  • Tuz
  • 2 su kadehi buz
  • 1/2 yarım demet maydanoz
  • 1/2 yarım demet taze soğan

Etli, Su İle Şişirilmemiş Ham Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Buz ve yeşillikler hariç malzemeler sinide harmanlanır ve yoğurulur.
  2. 15-20 dakika yoğurduktan sonra yarım kadeh buz ilave edilir, takribî 15 dakika yoğurulur.
  3. Ardından tekerrür yarım kadeh buz ilave edilir ve 15 dakika daha yoğurulur.
  4. Aynı operasyon iki kadeh buz bitene kadar sürdürülür.
  5. Yoğurma operasyonu avuç içi, bilekten bastırıp, ezerek uzatarak yapılır.
  6. Bulgurun diriliği gidince yeşillikler de ilave edilir ve yoğurmaya devam edilir.
  7. Yoğurma operasyonu rahat en az iki saat devam ettir.
  8. Arada tadım yapılarak baharat, salça, tuz ilavesi yapılabilir.
  9. İyice yoğurulan ham köfte bir gece dolapta bekletilir.
  10. Konutta yapılan lavaşın içine ham köfte dağılır ve rulo sarılır.
  11. İsteğe göre tam yada dilimlenerek servis edilir. Lavaş istemeyen avuç içi ile sıkarak şekillendirebilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın