İsotun yarısı kadar isteğe göre azıcık daha fazla kırmızı pul biber
1 orta boy domates
1 minik kuru soğan
Yarım çay kadehi zeytinyağı
6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
Yarım orta boy limon
1 çay kaşığı tuz
Etli Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Kıyma, isot, pul biber, tuz karıştırılıp yoğurulur.
Soğan rendelenir, sarımsaklar vurulur. Bu karışıma katılır ve tekerrür yoğurulur.
Ayrı bir yerde bulgur, salça, rendelenmiş domates ve zeytinyağı karıştırılır.
Daha sonra her iki karışım birbirine katılarak yoğurulur, 15 dakika yoğurduktan sonra yarım limon karışıma bunalır, 4’e ayrılınıp kabuklarıyla beraber karışıma karışımın içinde yoğurulur.
5 dakika yoğurduktan sonra limon kabukları çıkarılır.
Karışıma yoğurt ilave edilir ve 30 dakika daha yoğurulur.
Yarım saat dinlendirildikten sonra sıkımlanarak isteğe göre marul yada lavaş, nar ekşisi ya da limon kullanılarak servis edilir.