Yağ isot karışımı sonradan ilave etmek üzere kenara alıyoruz.
Ardından soğan ve sarımsakları robottan çok ince olacak biçimde geçiriyoruz.
Robottan geçirdiğimiz soğan ve sarımsak suyunu elimizle iyice süzdükten sonra tepsiye koyuyoruz.
Tüm baharatları, kıymamızı, salçalarımızı ve nar ekşimizi çiğköfte tepsisine koyup 10 dk yoğuruyoruz.
Bu düzeyde yağ koymuyoruz. Yağ koyarsak bulguru ilave ettiğimizde baharat ve bulgurun özdeşlesmesini yasaklayacaktır.
1 kilogram esmer bulguru da tepsimize ilave edip takribî 20 dk yoğuruyoruz.
20 dk sonra blendırdan sürüklediğimiz 2 adet domatesimizi ve 4 e dağıldığımız limonlarımızı kabuğuyla tepsimize koyup 10 dk daha yoğuruyoruz. 10 dk sonra limon kabuğunu çıkarıyoruz.
İsot yağ karışımımızı ilave edip 10 dk daha yoğuruyoruz.
Son olarak ince kıyılmış maydanozları ilave edip son kere 2 dk yoğurduktan sonra çiğköftemiz servise hazır.