Öncelikle domateslerimiz, soğan ve sarımsaklarımız iyice arınılır.
Sonrasında hep beraber rondodan geçirilmek üzere, rondo kabına konulur.
Rondodan geçirilir.
Rondoda karışım, toplam 750 ml olmalıdır. Bu nedenle şayet beceriksiz kalırsa azar azar domates ve soğan ilave edip rondodan geçirerek bu ölçüyü ayarlayabilirsiniz.
Taze soğan ve maydanoz, iyice yıkanıp, ufak ufak doğranarak ayrı bir kaba alınır.
1 kutu ham köfte setimizi açarak, yoğurma kabımıza o bulgur karışımını döküyoruz.
Hemen üzerine, rondodan sürüklemiş olduğumuz domatesli harcı koyuyoruz. Şayet hamur yoğurma makinanız varsa, size basitlik sağlayacaktır, yoksa da elinizde, bulgur yumuşayana kadar hoşça yoğurunuz. Takribî yarım saat yoğurmak gerekmektedir.
Bulgur yumuşadıktan sonra, domates salçası, biber salçası, zeytinyağı ve kıyma katılarak iyice yoğurulur. Kıyma muhtemelse çift çekilmiş olursa daha hoş olacaktır. Bu yoğurma işlememimizde takribî 35-40 dk devam ettir.
Son olarak doğranmış olan taze soğan ve maydanozu, çiğköfte harcımızın içine katıp, 5 dk kadar karıştırdıktan/yoğurduktan sonra biçim vermeye hazırdır.
Elinizde biçim verip, servise hazır edebilirsiniz. Afiyet olsun :.