250 gr yağsız kırmızı et 2 kere çekilmiş olacak ben rondo da çektim
2 su kadehi köftelik bulgur
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1-2 adet yeşil soğan
1 adet domates
2 su kadehi isot Başka Bir Deyişle pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre karabiber
1 marul
2 adet turp
2 limon yarım demet nane
Etli Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanı ince ince sarımsakla birlikte doğrayalım.
Leğenimize içine ilave edelim.
Üzerine isotumuzu salçayı tuz azıcıkta karabiber ekleyelim.
Domatesi ceddip ilave edelim.
Son olarak çekilmiş etimizide ekleyelim yoğurmaya başlayalım.
10 dakika süresince böyle yoğuralım azar azar bulgurumuzu ilave edelim.
Yarım saat süresince yoğuralım yoğurma düzeysin de buzlu suyla yoğuralım ayrı tarafta maydanozu yeşil soğanla birlikte ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım.
Yarım saat süresince yoğurduğumuz köfteye ilave edelim.
1 ila 2 dk yeniden yoğuralım ister elinizle sıkım sıkım yaparak da servis yapabilirsiniz ben orjinal servisini yaptım yanında marul turp limonla çok hoş oluyor buz gibi bir ayranda nasihat ederim sınayacaklara şimdiden afiyet olsun