1 su bardağı kadar domates püresi( ben yazın yaptığım konservelerden kullandım)
2 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarim paprika biber
1 tane sivri biber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
3-4 dal yeşil soğan
4 çorba kaşığı isot
2 çorba kaşığı sumak
3 çorba kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağın bir parmak eksik sıvı yağ
Etli Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı
Kuru soğan, sarımsakları robottan çekip kıymayı çiğ köfte yoğurma tepsisine veya geniş bir tepsiye alıyoruz.
Üzerine baharatları da ilave edip köfte yoğurur gibi köfte yoğurur gibi tüm malzemeler özlesene kadar yoğuruyoruz yarım saat kadar dinlenmeye birikiyoruz.
Dinlendikten sonra bulguru yavaş yavaş ilave ediyoruz. Kuruyan bulgura robottan geçirdiğimiz biberleri ve domates püresini ilave edip yoğurma işlemine uzun sure devam ediyoruz(avuç içinizle bastırarak yoğurmanız gerekiyor )
Bulgur tamamen yumuşayıp kıyma ile özleşmesi gerekiyor.
Kıvam alan çiğ köfteye ince ince kıydığımız maydanoz ve soğanları ekliyoruz,.
Çok az yoğurup karışmasını sağlıyoruz. Elimizle küçük parçalar alıp( bu esna da eldiven kullanırsanız çiy köfteniz daha hoş görünecektir) yeşillikle servis yapıyoruz afiyet olsun