Yarım bağ maydanoz isterseniz fazla da ilave edilebilir
Domates konserve yoğurmak için
1 adet limon
2 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kadehi zeytinyağı isotu nemlenmek için
Etli Ham Köfte Tarifi Yapılışı
İlk olarak isotu yarım çay kadehi zeytinyağı ile nemleniyoruz ardından köfte leğenine etimizi baharatları ve limonu alarak 5 dk yoğuruyoruz.
Ardından dinlenen isotu döküp tekerrür yoğurma operasyonuna geçiyoruz.
İyice yoğrulan etimizi bu defa ince bulgur ile yoğurmaya devam ediyoruz.
Ara ara ıslanması için domates konserve ilave ediyoruz isterseniz su ile olur
10 dk daha yoğurulan köftemize yeşil soğan ve yeşil sarımsak atıp tekerrür yoğuruyoruz .
10 dk daha yoğurduğumuz köftemize maydanoz ilave edip 5 dk daha yoğurup iyice lokum kıvamını almış ise bir kaseye hafif zeytinyağı döküp elimizi daldırarak sıkma harekâtını yapıyoruz sonra servise hazır: afiyet olsun