1 tatlı kaşığı karabiber, kimyon, nane, yenibahar, toz biber, kekik, pul biber
3 tatlı kaşığı tuz
1 su kadehi zeytinyağı
Etli Ham Köfte Tarifi Yapılışı
İlk olarak domatesleri, soğan ve sarımsağı rondodan ayrı ayrı geçirin.
Sonra yeşil soğan ve maydanozu ince ince doğrayalım. Soğan ve sarımsağın suyunu süzdürün.
Ham köfte tepsisine ilk olarak salçaları, baharatları, tuzu,kıyma ve kuru soğan ve sarımsağın yarısını koyup 5 dk yoğurarak karışım yapın.
Daha sonra bulguru tepsinin ayrı bir köşesine dökün ve azar azar alarak yapmış olduğumuz karışımla birleştirin.
Rendelenmiş domatesin yarısını ve buz ilave edip 20-25 dk kadar yoğurun.
Kıymayı ilave edin ve gözden kaybolana kadar yoğurmaya devam edin.
Domates ve yeşillikleri ilave ettikten sonra tekerrür 15 dk kadar yoğurun en sonda zeytinyağını ilave edip 1 tur daha yoğurduktan sonra servise hazırdır.