Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Enfes Lezzetiyle Pratik Etsiz Çiğköfte Değişik Tarifimle

Enfes Lezzetiyle Pratik Etsiz Çiğköfte Değişik Tarifimle

Enfes Lezzetiyle Pratik Etsiz Çiğköfte Değişik Tarifimle İçin Malzemeler

  • 4 su kadehi esmer karmaşık köftelik bulgur
  • Yarım yemek kaşığı tuz Salçadaki ve baharatlardaki tuz oranı düşünerek az koydum sizde göz kararı koyabilirsiniz
  • 2 adet orta boy rendelenmiş suyu bunalmış kuru soğan
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kadehi kadar domates sosu yada ketçap
  • 3 yemek kaşığı dolusu mayonez yoksa süzme yoğurt yada taze yoğurt olabilir
  • 1 tane limonun bunalmış suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • Yarım yemek kaşığı pul biber
  • Yarım çay kadehinden az isot biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı silme tarçın
  • Yarım su kadehi nar ekşisi
  • İsteğe göre beğendiğiniz yeşillikler yanını harcanabilir

Enfes Lezzetiyle Pratik Etsiz Çiğköfte Değişik Tarifimle Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulguru çeşme suyuyla iyice yıkayıp elimizle hafif bastırarak suyunu süzgeç üzerinde süzelim bulgur taneleri havuza dökülmesin diye.
  2. Bir tane tencereye ocağın üzerine koyarak süzdüğümüz bulguru bi çay kadehi zeytinyağı ile iyice kavuralım.
  3. Tencerede kavurduğumuz bulgura tuzunu ilave edip altını kapatıp kapağı kapatarak demlenmeye vazgeçelim ki tencerenin sıcaklığı buğusuyla yumuşansın.
  4. Bi yandan maydanozları yıkayıp ince ince doğrayalım.
  5. Salçaları, domates sosunu, mayonez ve baharatların hepsini bi kapa koyup harmanlayalım.
  6. Tavada yumuşayan bulgurumuzu bi metal leğene koyup azıcık yoğuralım ve baharat karışımlı olan salça karışımını bulgura döküp yoğurarak birbirine harmanlayıp özleşsin
  7. Metal eziciyle bulgura baskılayarak yoğurma operasyonu yapalım.
  8. Doğranmış maydanozu, limonun suyunu ve nar ekşisini ilave edip son defa yoğurup elimize bi jelatin poşet geçirip sıkma operasyonuna geçelim.
  9. Sıktığımız çiğköfteleri tabağa dizip yanında istediğimiz yeşilliklerle ve isteğe göre nar ekşisiyle servis edelim. Şimdiden sınayacaklara kolay gelsin Umarım hoşlanırsınız

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorumlara Kapalıdır