İsteğe göre beğendiğiniz yeşillikler yanını harcanabilir
Enfes Lezzetiyle Pratik Etsiz Çiğköfte Değişik Tarifimle Nasıl Yapılır?
Öncelikle bulguru çeşme suyuyla iyice yıkayıp elimizle hafif bastırarak suyunu süzgeç üzerinde süzelim bulgur taneleri havuza dökülmesin diye.
Bir tane tencereye ocağın üzerine koyarak süzdüğümüz bulguru bi çay kadehi zeytinyağı ile iyice kavuralım.
Tencerede kavurduğumuz bulgura tuzunu ilave edip altını kapatıp kapağı kapatarak demlenmeye vazgeçelim ki tencerenin sıcaklığı buğusuyla yumuşansın.
Bi yandan maydanozları yıkayıp ince ince doğrayalım.
Salçaları, domates sosunu, mayonez ve baharatların hepsini bi kapa koyup harmanlayalım.
Tavada yumuşayan bulgurumuzu bi metal leğene koyup azıcık yoğuralım ve baharat karışımlı olan salça karışımını bulgura döküp yoğurarak birbirine harmanlayıp özleşsin
Metal eziciyle bulgura baskılayarak yoğurma operasyonu yapalım.
Doğranmış maydanozu, limonun suyunu ve nar ekşisini ilave edip son defa yoğurup elimize bi jelatin poşet geçirip sıkma operasyonuna geçelim.
Sıktığımız çiğköfteleri tabağa dizip yanında istediğimiz yeşilliklerle ve isteğe göre nar ekşisiyle servis edelim. Şimdiden sınayacaklara kolay gelsin Umarım hoşlanırsınız