Ham köfte yoğurma kabına öncelikle 5 çay kadehi esmer bulguru koyun.
Ardından 1 adet soğanı minik bir biçimde doğrayıp bulgurun yanına ilave ediyoruz.
1 adet domatesin kabuklarını atayıp büyük bir biçimde doğrayıp bulgurun yanına ilave edin.
3 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kimyon ,1 yemek kaşığından azıcık fazla nar ekşisi.
Acı oranına göre pul biber 5 yemek kaşığı pul biberi bir kâseye koyup su ilave edin bir köşede beklesin
Maydanozu doğrayıp en son ilave edilir.
Tam malzemeleri bir araya getirdikten sonra 5 dk süresince yoğuralım.
Evvelden nemlendirilmiş pul biberi ilave ediyoruz tekerrür bir 10 dk daha yoğuralım.
Bir su kadehi kadar su koyup ardından yeniden yoğurma ya devam bulgurlar yumuşayıp yenilecek kıvama gelince doğrayıp kenara aldığımız maydanozu ilave edin ve karıştırın.
Bir tencereye 2 su kadehi akışkan yağ koyup kızarmaya vazgeçin.
Kızardıktan sonra 3 adet yumurtayı çırpıp yağa ilave edelim.
Pişirdikten sonra ham köftenin üstüne dökelim.
Sonra yine yoğuralım yumurtaları içinde kaybolana kadar en fazla 3 dk a kadar yoğurun isteğe göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun