Diyarbakır (Etsiz) Sushi Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
2,5 su bardağı ince bulgur (Esmer olması tercih edilir)
1 adet küçük soğan
4-5 adet ceviz- fındık- badem tercihe bağlı
3 diş küçük sarımsak
4 yemek kaşığı kaynar suda 15 dk bekletilmiş isot (Miktar tercihe bağlı)
2-3 adet domates
5 yemek kaşığı domates biber karışık salça
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı zeytinyağı
(baharatları arttırılabilir veya azaltabilirsiniz çiğköftenin olayı baharattır)
Diyarbakır (Etsiz) Sushi Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Tüm malzemeleri (zeytinyağı hariç) robottan geçirilir ve bir karışım elde edilir.
Bulgur çiğköfte tepsisine alınır.
Karışımdan her seferinde 1 avuç alınarak bulgura eklenir (birden eklemeyin bulgurun birden şişmemesi lazım)
Bulgur kurudukça karışıma hazırladığımız karışımdan ekleyin. Eğer karışımınız bitti ve hâlâ biraz yoğurulması gerekiyorsa buz ekleyin. Buz yavaş yavaş eriyerek bulguru aniden şişirmesine olucak.
En son macun kıvamına geldiğinde zeytinyağını ekleyip biraz daha yoğurun. Unutmayın püf nokta bulgurun aniden şişmemesi!
Streç filmle bir zemin oluşturup üzerine çiğköfteyi ekleyip ortasına havuç salatalık domates roka maydanoz ekleyip sarabilir ve sushi şeklinde sunabilirsiniz.
Soya sosu görünümlü nar ekşisini unutmayın! herkese afiyet olsun