Daha İyisi Yok Urfa Usülu Yumurtalı Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
2 su kadehi ince esmer bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su kadehine yakın isot Acı beğenmiyorsanız eksiltebilirsiniz ama bu biçimde çok lezzetli oluyor
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, kimyon, yenibahar
1 çay kadehine yakın akışkan yağ ve zeytinyağ karışımı
2 yumurta
4 – 5 kalıp buz. benim buzlarım et suyuydu. Daha da lezzetli oluyor şayet istediğiniz kıvamı elde edemediyseniz çoğaldırılabilir
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 ufak soğan
2 büyük diş sarımsak
Daha İyisi Yok Urfa Usülu Yumurtalı Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanlar çok çok küçük doğranır neredeyse rende gibi. Rendelemememizin sebebi acı suyunun çıkmaması.
Sarımsaklar da hırpalanır bulgura ilave edilir.
Ardından baharatlar salça da ilave edilir ve bir hoş yoğrulur.
Baharatlar bulgurla iyice aynısınca buzlarımız ikişer ikişer ilave edilir ve böylece lokum kıvamı alana kadar yoğrulur.
Ben takribî yarım saat kadar yoğurdum.
Kıvama gelince tavada kızdırdığımız yağlara çok iyi çırpılmış yumurtalar ilave edilir ve pişirilir. Yumurtalar çiğköfteye ilave edilir ve tekerrürden iyice yoğrulur.
Çiğköfte hazır olmaya yakın ekşi ilave edilir. bir kaç daha yoğurduktan sonra servise hazırdır. ben cihazda yapmadığım halde lokum gibi oldu. netlikle sınamalısınız afiyetler olsun: