Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %1,94
Çiğköfte Ve Lavaş Tam Kıvamında

Çiğköfte Ve Lavaş Tam Kıvamında

Çiğköfte Ve Lavaş Bütün Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi çiğköftelik ince esmer bulgur
  • 2 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı isot
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı acı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı domates sosu veya rendesi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 3 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kadehi nar ekşisi
  • Buz küpleri yeteri kadar
  • En son harmanlamak için bir çay kadehi zeytinyağı
  • 3 kadeh un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Su

Çiğköfte Ve Lavaş Bütün Kıvamında Tarifi Yapılışı

  1.  1 çay kadehi zeytinyağı ve 3 kaşık isotu bir kapta karıştıralım beklesin bu karışım.
  2. Evvel bulgurumuzu geniş bi tepsiye koyuyoruz.
  3. Çiğköfte için havan olursa daha iyi olur.
  4. Ufacık doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip bir hoş yoğuruyoruz.
  5. İyice soğanların suyu çıkacak bulgurumuzu ıslatacak.
  6. Sonra domates salçası ve iki buz küpü koyup 10 dakika daha yoğuruyoruz.
  7. Biber salçası ve domates sosumuzu koyup iki buz küpü daha ilave edip 10 dakika daha yoğuruyoruz.
  8. Şimdi isotlu zeytinyağına ilave ediyoruz ve iyice yoğurduktan sonra tuz kimyon biber ve nar ekşisi ilave edip hoşça yoğuruyoruz.
  9. Son olarak 1 ufak çay kadehi zeytinyağı daha ilave edip iyice yoğurup harmanlıyoruz ve çiğköftemiz hazır.
  10. 5 dakika dinlendirip biçim veriyoruz. Afiyet olsun. ☺️.
  11. Lavaş için:Yoğurt ,un, tuz ve hakimiyetli bi biçimde ilave ettiğimiz suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
  12. 12 beze çıktı benim hamurumdan ancak unun markasına göre de değişebilir bezeler cevizden azıcık büyük olacak.
  13. Sonra incecik açıp tavada arkalı önlü pişiriyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın