1 tatlı kaşığı fulya’nın özel baharatı tarifi daha sonra verilecek
Şimdilik bunun yerine yenibahar kullanabilirsiniz
Tuz karabiber ve pulbiber
1 patates iyi haşlanmış ve rendelenmiş
Yarın kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi ev tipi değilse daha az kullanmalısınız
Servis için marul nane maydanoz
Çiğköfte Ustası Olucaksınız Tarifi Yapılışı
Geniş ve çelik bir yoğurma tepsisine bulgur soğan ve salçaları tuz ve baharatları alıp iyice yoğurmaya başlayalım.
Netlikle bu evrede su almayın eğer eliniz çok sıcaksa 2-3 küp buz atabilirsiniz.
Bu biçimde 20 dakika kadar iyice yoğurmalısınız.
Tepsinin ortasına derlediğiniz köfteyi yukarıya doğru kaldırdığınızda tepsiyi de taşıyacak kadar özleşmişse iyi haşlanmış ve rendelenmiş patatesi ilave edip yoğurmaya devam edelim.
Bu evrede yarım çay kadehi soğuk su alıp köfteyi tekerrür harmanlayalım.
Arzunuza göre 1-2 çorba kaşığı nar ekşisi ve yarım kahve fincanı kadar sızma zeytinyağı ilave edelim.
Marul yapraklarının üstüne köfteleri sıkabilirsiniz nane maydanoz arzu ederseniz limonla servis edebilirsiniz