Merhabalar; Öncelikle mutfak şefi haznesine 4 su kadehi bulgurumuzu ilave ediyoruz içerisine baharat ölçüleri size kalmış. Acı istiyorsanız 2 tatlı kaşığı pul biber isot kullanabilirsiniz ölçüler sizin zevkinize kalmış.
Baharatları da ilave ediyoruz.
Üzerine suyumuzu döküp karıştırıp kasıkla üzerini kapatıyoruz.
Soğan ve sarımsağı rendeliyoruz suyunu süzüyoruz.
Bulgurun üzerine ilave ediyoruz salçalarımızımda mutfak sefimize koyup düşük devirde karıştırıyoruz.
Haşlanmış olan patatesi rendeliyip onuda ilave ediyoruz. Bir çay kadehi akışkan yağını yarım çay kadehi nar eksisinide ilave ediyoruz.
Bu arada mutfak şefi çalışıyor olacak. Bir domatesi rendeliyoruz ama hakimiyetli olarak ilave ediyoruz çok cıvık olmayacak sertliğine göre domates ölçüsünü aşırılaştırabilirsiniz.
Hafif yüksek devirde yoğurmaya devam o arada maydanoz ve yeşil soğanımızı ufak ufak doğruyoruz.
Yoğurulan köftemizi azıcıkta elle yoğurup yeşilliklerimizi ilave ediyoruz bu kısmı elle yapalım ki yeşillikle can vermesin.
Sonra elimizle istediğimiz biçimimizi verip yeşilliklerle servis edelim.