Çiğköfte Etsiz Hazırlarını Aratmayan Hatta Daha Hoş
Çiğköfte Etsiz Hazırlarını Aratmayan Hatta Daha Hoş Tarifi İçin Malzemeler
1 kilogram köftelik bulgur
Bulguru nemlendirmek için 4 su kadehi kaynar su
2 adet kuru soğan
4 adet domates
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kadehi isot
1 su kadehi nar ekşisi netlikle bimin nar ekşisini kullanmayın ben lider marka kullanıyorum
1 çay kadehi zeytinyağı
7 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Çiğköfte Etsiz Hazırlarını Aratmayan Hatta Daha Hoş Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncellikle bulgurunuzu uygun bir kaba alıp 4 su kadehi su ile nemlendirin. 15 dakika dinlenmeye vazgeçin.
Bulgurunuz dinlenirken siz 2 adet soğanı rondodan geçirin. Suyunu sıkıp kenara alın 15 dakikanın sonunda bulgurla ovacaz soğanları suyunu sıkmamızın nedeni acımsı bir tad vermesin diye
Domatesleri ve sarımsakları ceddip rondodan geçirelim. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra verdiğim listedeki maydanoz hariç herşeyi sırasına ilave edelim.
Artık tuzunu acısını ve nar ekşisini damak tadınıza göre artırıp eksiltebilirsiniz hepsini bi hoş karıştırdıktan sonra kenara alıyoruz islattigimiz bulgurları evvel suyunu sıktıgimiz soğanlarla 3 dakika yoğurup daha sonra hazırladığımız bu sosla istediğimiz kıvamı alana dek yoğuruyoruz.
İstediğimiz kıvamı almışsa şayet ince ince doğradığınız maydanozları da ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz ve maydanozları azıcık içinde öldürüyoruz.
İstediğimiz kıvamı almışsa servise hazırdır sınayacaklara afiyet olsun tabi bu arada tadına bakıyoruz lezzetinde yetersiz bulduğumuz bir şey varsa ilave ediyoruz. Benim bu tarifim bütündür ekstra bir şey kullanmadım limonu da servis safhasında kullandım evvel kullanmamamın nedeni bulguru sertleştirmesidir