2 su kadehi köftelik esmer bulgur beyaz bulgur da olur
1. 5-2 su kadehi kaynar su
1. 5 yemek kaşığı biber salçası
1. 5 yemek kaşığı domates salçası
1-2 yemek kaşığı isot
1-2 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1, 5 çay kaşığı tuz
1 orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay kadehi zeytinyağı
yarım çay kadehi nar ekşisi
bir tutam maydanoz
Çiğköfte Etsiz Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulgurumuzu kaynar su ile nemlendirip ağzını kapatalım, iyice şişsinler.
Bulgur ıslanırken, soğan ve sarımsağı rendeleyip suyunu sıkalım, bize posası gerekli.
Bir kase içinde salçaları baharatları, zeytinyağını, nar ekşisini ve soğan rendesini birleştirelim. Acı isteğinize göre isot ve pul biberi artırabilirsiniz.
Maydanozu ince ince kıyalım.
Gizeme geldi yoğurmaya:Şişen bulgura maydanoz hariç tüm malzemeleri katalım ve yoğurmaya başlayalım. esmer bulgur kullandıysanız yoğurma harekâtı çok kısa sürecektir.
Bulgurun diriliği eksilince maydanozu katıp azıcık daha yoğuralım.
Tadını ve diriliğini hakimiyet edip biçim verebiliriz. Bu verdiğim miktar bizde dört birey için ideal oluyor.